Opzetten van webservers voor websites

Door onze Open Source achtergrond hebben wij ruime ervaring met het opzetten van webservers. Een eenvoudige webserver voor het hosten van websites is eenvoudig op te zetten. Op het moment dat de server meer gebruikt wordt, wordt het ook tijd om de server te optimaliseren. Door de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit is Open Source software zeer geschikt als uitgangspunt voor de inrichting van uw servers. Het kan zonder problemen met uw bedrijf meegroeien.

Serveraanpassingen voor druk bezochte sites

Voor druk bezochte websites zijn er speciale handelingen en constructies nodig om al het verkeer in goede banen te leiden. Hieronder enkele mogelijke oplossingen:

 • Inhoud optimalisatie
  Ingewikkelde PHP-scripts kunnen voor een hoge load op de server zorgen waardoor andere processen er onder lijden. Wij kunnen de PHP-code optimaliseren dan wel een andere oplossing implementeren, zoals het cachen van de gecompileerde PHP-code of output van het script.
 • Meerdere servers
  Het kan zijn dat de server zo overbelast wordt dat er meerdere servers nodig zijn. Dit vereist ook enige aanpassingen in de achterliggende structuur. Een mogelijk scenario kan zijn dat uw webserver gebruik maakt van een databaseserver. Technisch is het geen enkel probleem om er een tweede webserver bij te nemen die ook gebruik maakt van die zelfde databaseserver, u hoeft dan geen tweede databaseserver aan te schaffen.
  Zo zijn er meerdere scenario’s te bedenken. Wij maken een inschatting van de situatie en bedenken de passendste oplossing.
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week online
  Het kan zijn dat uw site 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk moet zijn, waarbij downtime onacceptabel is. Wij hebben hier goede Open Source oplossingen voor. In sommige situaties kan het handig zijn om de webservers dubbel uit te voeren en een intelligente router voor de webservers te zetten. Zodra er gedetecteerd wordt dat een van de servers down is, wordt het verkeer niet meer naar die server gestuurd, maar wordt het omgeleid naar de overige servers.
  Wij maken een inventarisatie van de website, de gevraagde bandbreedte en uw wensen en bieden u een oplossing op maat.

Open Source software groeit met u mee

Door het uitbreiden van de hardware en optimaliseren van de werking van uw webservers kunnen wij eenvoudig de performance en beschikbaarheid van uw website uitbreiden. Open Source software is schaalbaar en flexibel en kan daardoor zonder problemen met u mee groeien.