Opzetten en inrichten Linuxservers

Sinds de start van ons bedrijf in 1997 zetten wij Linuxservers in bij klanten. De meeste klanten gebruiken de server voor vele functies. Zo kan de server met gemak al het internetverkeer in goede banen leiden en gelijktijdig dienen als fileserver. Ook worden Linuxservers vaak gebruikt als printserver, mailserver, webserver, DHCP-server en nameserver.

Samenwerking met Windows werkstations?

Een Linuxserver werkt perfect samen met Microsoft Windows werkstations. De werkstations kunnen zonder meer gebruik maken van de diensten van een Linuxserver. Dit geldt ook voor het opslaan van bestanden, het regelen van mail- en printerverkeer, allemaal geen probleem.

Maatwerk

Het besturingssysteem en de software die gebruikt wordt op Linuxservers is Open Source software en in veel gevallen vrij van aanschaf- of licentiekosten. Wat wel kosten met zich meebrengt is de installatie, configuratie en het onderhouden van uw Linuxserver. In de praktijk merken wij dat het configureren van de software het meest complexe deel van de werkzaamheden is, dit is het maatwerk gedeelte. Indien u bijvoorbeeld ‘roaming profiles’ wilt hebben – dit is een systeem waarbij het voor de gebruikers niet uitmaakt achter welke computer zij plaatsnemen want  ze krijgen altijd hun eigen desktop en documenten te zien – dan bent u bij ons aan het goede adres, dit is typisch werk waar wij sterk in zijn.

De mate van onderhoud aan Linuxservers is goed te overzien. Hoeveel onderhoud nodig is hangt af van het doel van de server. Een intern geplaatste fileserver heeft veel minder onderhoud nodig dan een web- en nameserver, die door de connectie met de buitenwereld veel gevoeliger is voor inbraakpogingen.

Wij zijn praktijkmensen!

Doordat wij een ruime ervaring hebben met het plaatsen en inrichten van Linuxservers kunnen wij u goed informeren over alle aspecten die er bij komen kijken en alle mogelijkheden. Onze offertes zijn ’to-the-point’ en eerlijk, onze liefde gaat uit naar het uitvoeren van opdrachten.