Uw website: op een eigen server of uitbesteden?

Indien u een website heeft, dan kan de webhosting op drie manieren geregeld worden:

  • Uw website onderbrengen bij een webhoster
    Heeft u een niet al te complexe website, dan is de kans groot dat u deze heeft ondergebracht bij een webhoster en dat u uw website bijhoudt middels een CMS of via FTP. Er zijn duizenden bedrijven in Nederland waar u zo’n webhostingabonnement kunt afsluiten. Er zit veel verschil in deze hostingbedrijven. U kunt uw webhosting ook aan ons uitbesteden, wij onderscheiden ons door 24/7 monitoring, geen lange wachttijden op de helpdesk, oog voor veiligheid en een hostingplatform welke qua snelheid getuned is voor het type website dat u gaat gebruiken.
  • Uw website onderbrengen op een eigen webserver
    Als de website populairder of complexer wordt, zult u al snel gaan denken aan een eigen webserver. Maar dat is nogal een stap. Opeens moet er kennis in huis komen voor het opzetten van zo’n server, het optimaliseren van uw website en zorgen dat de machine blijft draaien. Daar raakt u het hart van ons bedrijf, dat is waar OwnIT goed in is. Wij kunnen uw webserver opzetten en beheren zodat u zich kunt richten op uw website.
  • Een cluster webservers beheren
    Als de website te groot of te druk wordt voor één webserver, dan heeft u een cluster nodig. Wellicht heeft u tot nu toe uw webserver zelf beheerd, maar het opzetten en beheren van een cluster van webservers is specialistisch werk. De werkdruk bijvoorbeeld moet goed verdeeld worden over de servers en tegelijkertijd moet gedacht worden aan high availability en een gedeelde databaseserver. Maar het geheel moet niet zo complex worden dat de structuur uit het oog verloren wordt. Wij hebben ruime ervaring met high end websites, ook in combinatie met het hosting in de Cloud.

Meer informatie?