Inrichten van mailservers

Omdat wij ook ADSL-provider zijn hebben wij veel ervaring met e-mailafhandeling. Een mailserver is eenvoudig op te zetten. Als uw bedrijf door groei meer medewerkers krijgt wordt de e-mailafhandeling rap ingewikkelder.

Heeft u een complexe mailserver nodig?

We moeten bedenken hoe we de e-mail willen laten lopen bij groei van uw bedrijf. Zo kan het in het begin nog prima te doen zijn om externe medewerkers over de ADSL-verbinding bij uw interne mailserver e-mail te laten gebruiken. Wanneer u echter honderd externe medewerkers heeft, dan zal de ADSL-verbinding het niet meer aankunnen. U kunt dan bijvoorbeeld in een datacentrum of bij ons een server huren waar deze mensen op terecht kunnen. Wij richten het zo in dat de e-mail die eerst alleen op uw interne server terecht kwam, nu ook op de externe mailserver terecht komt voor gebruik door de externe medewerkers.

Opzetten van een effectief spam- en virusfilter

Indien u niet oppast heeft u zomaar te maken met enige duizenden spam e-mails per dag. Veel van deze spam kan er automatisch uitgefilterd worden.

Het blijft echter een kat-en-muis-spel, zodra er een methode is ontdekt om spam te herkennen, verandert de spammer zijn werkwijze en moet er een aanpassing in de spamfiltersoftware plaatsvinden. Wij zijn in staat dit voor een groot deel te automatiseren door middel van Open Source oplossingen. Wij halen dagelijks de nieuwste spam detectie methoden op en passen deze toe op alle binnenkomende e-mail.

Het is echter nooit zo dat een spamfilter 100% alle spam tegenhoudt. Er komt altijd wel wat door. Echter indien het spamfilter niet continue wordt bijgehouden, zal het percentage na verloop van tijd flink toenemen. De schade die u als bedrijf lijdt doordat uw werknemers dagelijks grote hoeveelheden spam moeten weggooien, weegt niet op tegen de installatie van een spamfilter.

Ook indien u op dit moment geen Linuxserver in huis heeft, kunnen wij door een spamservice toe te voegen aan uw serverpark er voor zorgen dat de spam gereduceerd wordt. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Spamserver

Gebruik maken van een spam- en virusfilter op de server kan prima, wanneer er echter teveel gebruikers zijn, kunnen wij beter een aparte spamserver inrichten voor het filteren van het e-mailverkeer. Dit voorkomt onnodige vertragingen bij de e-mailafhandeling.

Smartphones

Inmiddels zijn smartphone’s al niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar er moet wel verstandig mee worden omgegaan. Niet alleen moet er worden nagedacht over de veiligheid, maar de e-mail die verstuurd wordt vanaf een smartphone moet ook op de goede plek bewaard blijven. Als u het archiveert op een telefoon, dan moet u niet datzelfde mailtje weer in uw inbox zien als u achter uw vaste computer gaat zitten. Wij hebben hier mooie oplossingen voor.

Wat kan er nog meer?

Daarnaast kunnen er speciale wensen zijn op het gebied van webmail, certificaten, encryptie, automatische filtering op basis van de afzender, et cetera, et cetera. Wij kunnen niet alleen helpen bij de initiele opzet van uw mailserver, maar ook bij de conversie naar een ander systeem als uw bedrijf groeit, of wanneer er zich calamiteiten voordoen.