Analyseren en oplossen van specifieke problemen met een Linuxserver

Wij vinden het leuk om ons vast te bijten in problemen die bedrijven hebben met hun Linuxservers. In veel gevallen is er een specifieke applicatie die net niet doet waar het voor gemaakt is of dat er ongebruikelijke performance problemen zijn.

Zo hebben wij reeds meerdere malen problemen ondervonden en opgelost met betrekking tot de fileserver software in combinatie met zware access databases. Hierin valt het een en ander te optimaliseren zodat deze databases sneller openen en reageren.

Inbraak?

Daarnaast worden wij ook regelmatig ingeschakeld door klanten die het gevoel hebben dat er op de server is ingebroken. Zij vragen ons of wij dit kunnen bevestigen. We maken een analyse van de processen die actief zijn, we bekijken het door de machine gegenereerde netwerkverkeer en we analyseren de bestanden en programma’s die op de server staan grondig. Meestal kunnen we de klant geruststellen of vertellen hoe de server opnieuw opgebouwd moet worden.

Kosten

Dit zijn vaak projecten waarbij we van te voren niet kunnen inschatten hoe lang we er mee bezig zijn. Daarom rekenen we in dit soort gevallen simpelweg ons uurtarief à € 79,-. Uiteraard kunnen we hiervoor een bepaald maximum afspreken.